Volvo обнови три модела наведнъж

Общи 13 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2090 посещения | без коментари

Volvo представи обновените версии на V70, XC70 и S80. Външните промени и за трите модела включват модернизирани фарове, светодиоди за допълнителните мигачи в корпусите на страничните огледала, джанти с нов дизайн и допълнителни възможности за цветовете на каросериите. Разширени са списъкът на базовото обзавеждане и гамата на двигателите, която вече включва 5-цилиндров дизел.
Освежените модели вече се предлагат с мултимедийната система Sensus, дебютирала в седана S60 и комбито V60 през миналата година. Според модификацията тя върви с 5- или 7-инчов цветен дисплей, разположен в горната част на централната конзола. С нейна помощ се настройват системите за безопасност на автомобила и се управляват аудиосистемата и климатикът.
Volvo V70, XC70 и S80 вече могат да бъдат поръчвани със системата, която предпазва пешеходците, като самата спира автомобила и освен това е способна да разпознае деца на пътя с ръст под 1 м. В базовото обзавеждане на модела ще влезе още една система за безопасност - City Safety, която предотвратява катастрофите в градски условия благодарение на лазерен сензор, който следи разстоянието пред предния автомобил и активира спирачките, в случай, че шофьорът не реагира своевременно. Благодарение на нея са понижени последствията от възникнали малки градски козметични катастрофи при движение с ниска скорост.
И за трите модела е предвиден и вариант с новия 5-цилиндров дизел D5 с 2,4-литров работен обем и увеличена от 205 на 214 к.с. макс. мощност. Макс. въртящ момент на двигателя е пораснал до 440 Нм.
Освен това разходът на този мотор вече е понижен значително. S80 с такъв двигател, механична предавателна кутия и система „стоп-старт" в градски цикъл ще изразходва едва 4,9 л/100 км, като нивото на CO2 не надвишава 129 г/км.

 
Ключови думи:   v60, volvo, volvo v70, xc70
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте